Smlouvy uzavírané adhezním způsobem - Knosová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá smlouvami, které jsou uzavírány adhezním způsobem. Zaměřuje se na použití tohoto druhu smluv v praxi a na ochranu spotřebitele. Součástí práce je také komparace staré a nové právní úpravy institutu adhezních smluv.
Adhesion Contracts
Keywords: adhezní smlouvy; právní úprava; formulářové smlouvy; ochrana spotřebitele; adhesion contracts; legislation; form contracts; consumer protection