Spolupráce veřejné správy a IZS v krizových situacích - Vlková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce Spolupráce veřejné správy a IZS v krizových situacích zpracovává problematiku současné spolupráce veřejné správy a jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému v České republice. Práce zpracovává vývoj vedoucí ke vzniku spolupráce veřejné správy a Integrovaného záchranného systému. Zabývá se spoluprací veřejné správy v regionu kraje Vysočina a organizací krizového řízení kraje Vysočina. Porovnává vývoj zásahů Hasičského záchranného sboru na území Kraje Vysočina a závislosti na rozloze území, počtu obyvatelstva. Práce popisuje spolupráci, postavení, působnost, pravomoci a úkoly státních orgánů, orgánů státní správy na jednotlivých úrovních (vláda, kraje, obce s rozšířenou působností, obce) a složek Integrovaného záchranného systému v rámci přípravy na mimořádné události a při provádění záchranných a likvidačních prací včetně krizového řízení na základě legislativy platné v České republice. Pozornost je věnována i názorům zástupců veřejné správy a IZS.
Cooperation Public Administration with Integrated Rescue System
Keywords: veřejná správa; bezpečnostní rada; krizový štáb; krizové situace; mimořádné události; integrovaný záchranný systém IZS; hasičský záchranný sbor HZS; úrovně IZS; public administration; safety council; emergency team; emergency situation; exceptional events; integrated rescue system IZS; fire rescue system HZS; levels of IZS