Vliv evropských dotací na zaměstnanost v Pardubickém kraji - Havranová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na jeden z národních projektů financovaných z Evropské unie "Návrat do práce v Pardubickém kraji", který měl zajistit začlenění dlouhodobě nezaměstnaných osob na trh práce. Teoretická část obsahuje popis Politiky hospodářské a sociální soudržnosti, Evropského sociálního fondu a operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V praktické části je podrobně popsán projekt "Návrat do práce v Pardubickém kraji", dosažení jeho cílů, skladba rekvalifikačních kurzů a struktura cílové skupiny. Závěrečná podkapitola je věnována základním charakteristikám obdobného projektu pro nové programovací období.
Influence of European grant on employment in Pardubice region
Keywords: European Union; social funds; economic and social cohesion; operational programmes; Return to work in Pardubice region; Evropská Unie; sociální fondy; hospodářská a sociální soudržnost; Operační programy; Návrat do práce v Pardubickém kraji