Dopady reformy veřejné správy a rozpočtového určení daní na obce II. typu - Čáslavská, Miluše (Univerzita Pardubice, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit dopady reformy veřejné správy a porovnat výši příspěvku na výkon státní správy u konkrétních obcí v Královéhradeckém kraji. Sekundárním cílem je posoudit novelizaci rozpočtového určení daní a její vliv na obce II. typu a nakonec navrhnout opatření, která by zabránila další "diskriminaci" obcí s přenesenou působností.
The impacts on municipalities caused by the reform of the public administration and budget tax determination
Keywords: Public Administration; Local government; separated agency; transferred agency; reforms; benefits; Taxes; Státní správa; samospráva; Samostatná působnost; přenesená působnost; reformy; příspěvky; Daně; veřejná správa