Nativní defekry a dopování SnSe - Čermák Šraitrová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
SnSe je polovodič s výraznými termoelektrickými vlastnostmi, který však díky své 2D povaze může být zajímavý např. i z hlediska spintroniky. Vlastnosti SnSe jsou úzce svázány s koncentrací nativních defektů (vakancí) ale také jejich interakce s dopantem. Vyšetřovala jsem teplotní závislosti (1073-473 K) rovnovážné koncentrace vakancí ve stechiometrickém SnSe a dále také interakce dopantu (As) s defektní strukturou SnSe.
Intrinsic defects and doping of SnSe
Keywords: selenid cínatý; SnSe; nativní defekty; vakance; dopování; Tin(II) selenide; SnSe; intrinsic defects; vacancies; doping