Šetření dopravních nehod na dálnici D11 - Šebetka, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
V práci bude provedena analýza současného stavu při šetření dopravních nehod, ke kterým dochází na dálnici D11. Dále bude provedena analýza technického vybavení Policie České republiky, dálničního oddělení v Poříčanech a Pravech. Technologický postup při dopravní nehodě bude zpracován v logickém sledu - oznámení dopravní nehody, informace o dopravní nehodě Policii České republiky, Rychlé záchranné službě, Hasičskému záchrannému sboru. Dále následuje zabezpečení místa dopravní nehody, spolupráce se Střediskem silnic a údržby dálnic, informace o dopravní nehodě do informačních systémů. Nakonec bude analyzováno samotné šetření a zpracování dopravních nehod, odklízení následků dopravních nehod až po uvedení dálnice znovu do provozu. V práci budou navrženy změny související se šetřením těchto nehod a technickým vybavením.
Investigation of trafic accidents on the highway D11
Keywords: dálnice; dálniční policie; dopravní nehody; šetření; technické vybavení; highway; highway police; traffic accident; investigation; technical equipment