Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina - Hlaváčová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá moderními trendy ve výživě, a to konkrétně mikrozeleninou, jejím pěstováním, nutriční charakteristikou a chemickým složením. Popisuje základní druhy mikrozeleniny, stanovení mikronutrientů a jednotlivé bioaktivní látky, které se v mikrozelenině vyskytují. Zabývá se problematikou nevyvážené stravy a jak může mikrozelenina pomoci v udržení zdravého životního stylu.
Modern trends in nutrition - microgreens
Keywords: mikrozelenina; mikronutrienty; výživa; vyvážená strava; microgreens; micronutrients; nutrition; balanced diet