Realizace výukového panelu pro laboratoř-převodovka - Bartoň, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem této práce je vytvořit výukový panel (poster), který bude sloužit jako doplněk výukového modelu. Tento doplněk spočívá v přesném názvosloví doplněném o obrázky a výpočty základních geometrických rozměrů soukolí. Dále jsou zde zahrnuty výpočty namáhání hřídele na napětí vzniklá přenosem kroutícího momentu.
Design and implementation of educational panel for the laboratory - gearbox
Keywords: gear boxes; gearwheels; synchronizer gears; poster; převodovky; ozubená kola; Synchronizace; poster