Korupční kauza a režimy řeči - Janeček, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnovaná analýze mediálního vystupování osob, které se určitým způsobem zapletli do největší korupční aféry v českém fotbale. Za pomoci deníku Sport a Mf Dnes zkoumá vyjádření do novin od sportovních novinářů, svazových funkcionářů a také obviněných. Sleduje rozlišnost s jakou tyto tři skupiny o problému hovoří ke čtenářům a snaží se zachytit práci samotných žurnalistů.
Corruption scandal and speech analysis
Keywords: fotbal; Korupce; Média; noviny; kauzy; football; Corruption; Media; Newspapers; causes