Ekonomické a managerské vyhodnocení prodeje časopisu Nový prostor jako nástroje sociální integrace občanů znevýhodněných na trhu práce - Míčová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickým a manažerským vyhodnocením prodeje časopisu Nový prostor jako nástroje sociální integrace občanů znevýhodněných na trhu práce. Práce je zaměřena na zhodnocení situace v Pardubicích a porovnání se situací v hlavním městě Praze. V práci jsou použity k hodnocení kvalitativní i kvantitativní metody šetření. V závěru práce obsahuje doporučení na zefektivnění této aktivity.
The social integration of the disadvantaged in the labor market through the sale of the magazine "Nový prostor"
Keywords: Sociální vyloučení; chudoba; sociální integrace; sociální rehabilitace; bezdomovectví; streetpaper; časopis Nový prostor; obecně prospěšná společnost; sociální firma; Social exclusion; poverty; social integration; social rehabilitation; homelessness; streetpaper; magazine "Nový prostor"; a non-profit society; social business