Oxidace jedlých olejů: elektrochemická studie - Rusková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením oxidačních změn jedlých olejů různého druhu a srovnává tyto hodnoty s klasickými metodami zjišťování kvality olejů, tedy s tukovými čísly. Použitou metodou byla cyklická voltametrie a square wave voltametrie a jako pracovní elektroda byla použita uhlíková pastová elektroda. Tuková čísla stanovovaná pro porovnání s elektrochemickými výsledky bylo peroxidové číslo a p ? anisidinové číslo.
Oxidation of edible oils: an electrochemical study
Keywords: uhlíková pastová elektroda; cyklická voltametrie; square wave voltametrie; jedlé oleje; oxidace; carbone paste electrode; cyclic voltammetry; square wave voltammetry; edible oils; oxidation