Rodina jako typický příklad primární skupiny (její význam pro výchovu a vzdělání) - Diviš, Jan (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se snaží podat pohled na rodinu, jako prostředí, které utváří a formuje dítě po výchovné stránce a současně se podílí na jeho vzdělávacím procesu.
Keywords: Rodina; rodinná výchova; Vzdělávání; dotazníkové šetření; empirický výzkum; pedagogika