Ekonomické aspekty veřejné dopravy - Jančulová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem bakalářské práce je analýza ekonomických aspektů veřejné osobní dopravy v České republice. Úvodní část práce se věnuje vývoji veřejné dopravy v ČR od počátku až po současnost. Podstatná část práce se zaměřuje na externality vznikající v důsledku působení dopravy. Dále je v práci proveden rozbor dopravního systému a dopravních podniků ve městech Praha, Pardubice a Ostrava. Pro srovnání se bakalářská práce zabývá také veřejnou dopravou v Německu.
Economic aspects of public traffic
Keywords: transport undertakings; externality; passenger transport executive; public traffic; dopravní podniky; externality; integrované dopravní systémy; Veřejná doprava