Aktivace buničin - Bayer, David (Univerzita Pardubice, 1998)
V práci byl prověřen mechanismus a způsob vazby aktivační komponenty na bázi aminických expoderivátů (Refaktanu K) z hlediska optimalizace přípravy aktivovaných buničin.
Activation of pulps
Keywords: aktivované buničiny; Adsorpce; aktivace; kationizační přísada; prací stupeň