Ekonomické posouzení náhrady osobních vlaků autobusem v době ořepravního sedla na trati 523, Dobříš-(Čerčany)- Vrané n.Vlt.-Praha Vršovice - Nebeský, Václav (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zaměřuje na ekonomické zhodnocení náhrady osobních vlaků autobusem v případech, kdy v přepravních sedlech, zejména v noci, klesá průměrná obsazenost vlaků pod ekonomicky únosnou hranici.
Economical Assessment to Substitute Passenger Trains for bus at the least Busiest time of the route 523, Dobříš-(Čerčany)-Vrané n.Vlt.-Praha Vršovice
Keywords: dopravní systémy; Náklady; ekonomické porovnání; železniční doprava; autobusová doprava