Manželství z pohledu polských ultrakatolických skupin - Ditrichová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá tématem manželství v Polsku, z pohledu radikálních katolických skupin, především na příkladě Radia Maryja polského katolické rozhlasové stanice. Popisuje manželství a jeho prvky (zásnuby, uzavření manželství, rozvod, rozluku, manželský sex, předmanželský sex, volné vztahy, antikoncepci, registrovaná partnerství) z pohledu Radia Maryja a interpretuje názory prezentované posluchačům jeho moderátory a hosty.
Marriage from the Point of View of the Polish Ultra-Catholic Groups
Keywords: Radio Maryja; marriage; Catholic churche in Poland; manželství; katolická církev v Polsku