Analýza marketingového prostředí firmy Prokopův dům s. r. o. - Cempírek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá podrobnou analýzou marketingového prostředí ve společnosti Prokopův dům s. r. o. Na základě podkladů a informací získaných v tomto podniku a jeho okolí je charakterizováno, jak se firma vyvíjela v letech 2005 až 2010. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je věnovaná klíčovým teoretickým pojmům z oblasti marketingu. Praktická část spočívá v přiblížení společnosti Prokopův dům s. r. o. Je zde popsána historie podniku, jeho vývoj a provedena analýza marketingového prostředí. Jsou definovány zdroje podniku, je realizována situační analýza a SWOT analýza podniku. Na základě provedené analýzy marketingového prostředí v závěru praktické části jsou navrhnuta možná opatření, která by vedla ke zlepšení tržního postavení podniku.
Analysis of marketing surrounding of the firm Prokopův dům s. r. o.
Keywords: marketing; marketingová prostředí; makroprostředí; mikroprostředí; SWOT analýza; marketing environment; macro-environment; micro-environment; SWOT analysis