Edukace jako součást terapie hypertenzní nemoci - Sládková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá využíváním zdrojů informací v souvislosti s dodržováním nefarmakologické léčby u ambulantních pacientů s arteriální hypertenzí a účinností systematické edukace. Obsahuje dvě základní části: První část - teoretická charakterizuje arteriální hypertenzi, její klasifikaci, příčiny, komplikace, diagnostiku, prevenci, nefarmakologickou léčbu a edukaci. Druhá část - výzkumná se věnuje zmíněné problematice zaměřené na informovanost, dodržování nefarmakologické léčby a účinnost systematické edukace.
Education as a part of hypertension diseases therapy
Keywords: Hypertenze; Edukace; nefarmakologická léčba; zdravý životní styl; Hypertension; Education; non- pharmatological treatment; healthy life-style