Zklidnění a změna organizace dopravy v části města Nymburk - Černý, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá zklidňováním dopravy v části města Nymburka a změnou organizace dopravy na daných křižovatkách a ulicích. Autor diplomové práce dle zadání Městského úřadu v Nymburce analyzuje současný stav a navrhuje několik opatření, která povedou ke zklidnění a ke změně organizace dopravy v části města Nymburka.
Calming and change the organization of transport in the town Nymburk
Keywords: Nymburk; svislé dopravní značení; světelné signalizační zařízení; vodorovné dopravní značení; zklidňování dopravy; zóna 30; vertical traffic signs; traffic light; road markings; traffic calming; zone 30