Metody měření konkurenceschopnosti podniku - Kalhousová, Marie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá aplikací metod měření konkurenceschopnosti v konkrétním podniku. V první části práce jsou definována teoretická východiska problematiky měření a hodnocení konkurenceschopnosti. Ve druhé analytické části práce jsou na tento konkrétní podnik aplikovány metody finanční analýza a SWOT analýza. Na jejich základě je poté sestaven návrh metody Balanced Scorecard. Dále jsou výsledky těchto analýz vyhodnoceny a na pro společnost jsou stanoveny konkré tní postupy a doporučení.
Methods of measuring the competitiveness
Keywords: Balanced Scorecard; benchmarking; finanční analýza; konkurenceschopnost; SWOT analýza; výkonnost podniku; Balanced Scorecard; benchmarking; financial analysis; competitiveness; SWOT analysis; efficiency of the company