Návrh monitoru reziduálních proudů v elektrické instalaci - Závodník, Michal (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá teoretickým rozborem, praktickým návrhem a realizací monitoru reziduálního proudu. Práce popisuje současné možnosti použití monitorů reziduálních proudů v oblasti dopravy, shrnuje požadavky a teorii týkající se této problematiky a především popisuje realizaci vlastního prototypu monitoru reziduálního proudu. Vyvinutý prototyp je také otestován v laboratoři a praktické výsledky porovnány s teoretickými předpoklady.
Development of residual current monitor for electrical installation
Keywords: monitory reziduálních proudu; reziduální proudy; mikroprocesory; efektivní hodnota; analogově-digitální převodníky; nekoherentní výpočet harmonického signálu; RS485; residual current monitor; residual current; microprocessor; root mean square; analog-digital convertor; incoherent harmonic signal calculation; RS485