Studium zeta potenciálu titanové běloby - Palarčík, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Předkládaná disertační práce se zabývá studiem potenciálu titanové běloby. Pozornost byla věnována převážně vlivu povrchové úpravy TiO\dindex{2} na výslednou závislost zeta potenciálu napH a na polohu isoelektrického bodu, u vybraných vzorků bylo také sledováno jak tyto veličiny ovlivňuje disperzní prostředí.
Study of zeta potential of titanium dioxide
Keywords: Titanová běloba; oxid titaničitý; zeta potenciál; isoelektrický bod; povrchová úprava; Titanium white; Titanium dioxide; zeta potential; isoelectric point; surface treatment