Silniční přeprava výbušnin v České republice - Lizánek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku výbušnin, technologii přepravy výbušnin a návrh na zlepšení technologie s ohledem na bezpečnost. Charakteristika se zabývá historií, vlastnostmi a rozdělením výbušnin, dále se věnuje Evropské dohodě o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí a povinnostem účastníků přepravy. Technologie přepravy výbušnin mapuje zpracování zakázky od poptání zboží až po jeho doručení. Návrh na zlepšení technologie se věnuje doplnění bezpečnostních vozidel a modelové nehodě při přepravě výbušnin.
Road transport of explosives in the Czech Republic
Keywords: bezpečnost; dopravní prostředky; silniční doprava; školení; výbuchy; výbušniny; safety; means of transportation; road transportation; training; explosion; explosives