Informovanost žen v šestinedělí o režimovém doporučení - Kadaníková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá péčí o ženu v šestinedělí. Zaměřuje se na informace, které žena získala při hospitalizaci po porodu na oddělení šestinedělí. Hlavním cílem práce bylo zjistit jaká je informovanost žen o režimových doporučeních v šestinedělí a jaké informace jim jsou při pobytu na oddělení šestinedělí poskytovány a v jakém rozsahu. Teoretická část poskytuje informace o fyziologických změnách organismu v šestinedělí a seznamuje s rolí porodní asistentky v tomto období. V rámci průzkumné části byl vytvořen nestandardizovaný dotazník vlastní konstrukce, který měl za cíl tuto problematiku prozkoumat.
Awareness of Postpartum Women Regarding Recommended Practices
Keywords: edukace; informovanost; péče; porodní asistentka; šestinedělí; awareness; care for the woman; education; midwife; puerperium; woman