Řízení laboratorní soustavy GUNT RT 050 prediktivním regulátorem - Merta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem a aplikací prediktivního regulátoru laboratorní soustavy s uvažováním omezení vstupů a znalosti budoucího průběhu žádané hodnoty. Práce popisuje modelování a identifikaci řízeného systému. Prediktivní regulátor bude vycházet ze vstupně výstupního a stavového popisu s uvažováním omezení akční veličiny. Regulační experimenty prediktivního regulátoru budou porovnány s pochody číslicového PID regulátoru. Cílem práce je posouzení kvality regulačního pochodu a robustnosti prediktivního regulátoru oproti číslicovému PID regulátoru.
Predictive Control of GUNT RT 050 Laboratory System
Keywords: prediktivní regulátor; GUNT RT 050; identifikace; regulace; omezení; predictive regulator; GUNT RT 050; identification; control; constraints