Režim přenesení daňové povinnosti v DPH - Kubištová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je věnována režimu přenesení daňové povinnosti v dani z přidané hodnoty. Popisuje vývoj legislativy DPH v České republice, zaměřuje se na trestnou činnost v souvislosti s DPH. Zabývá se samotným opatřením reverse charge mechanismu, popisuje danou metodiku včetně evidenční a oznamovací povinnosti, věnuje se vybraným oblastem režimu přenesení daňové povinnosti a zamýšlí se nad smyslem tohoto opatření ve vztahu k daňovým únikům.
VAT Reverse Charge Mechanism
Keywords: režim přenesení daně; daň z přidané hodnoty; daňové úniky; boj proti daňovým únikům; reverse charge; value added tax; tax evasion; fight against tax evasion