Periodická doprava na dopravních sítích a její optimalizace - Hrabáček, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Disertační práce se zabývá posouzením možností dosažení potřebného hranového času tH díky projíždění vybraných zastávek a stanic. Cílem je navrhnout rámcovou metodiku výběru těchto přepravních bodů a dále posoudit možnosti a dopady do jejich alternativní obslužnosti. Práce se dále zabývá porovnáním dopadů do vybraných nákladových složek a rovněž posuzuje dopady do modal-split po zavedení nové nabídky obslužnosti. Některé závěry ověřuje na aplikovaných příkladech.
Periodic traffic at transport network and its optimation
Keywords: taktová doprava; integrovaný taktový jízdní řád; modal split; veřejná doprava; cyclic timetable transport; clock-face interval timetable; public transport