Analýza hospitalizačních případů v oblasti zdravotnictví - Sýkorová, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
V diplomové práci je provedena analýza hospitalizačních případů v oblasti zdravotnictví pomocí data minigových metod, na základně kterých je možné získání základní představy o datech, statistických údajů a predikování jejich budoucího vývoje. Úvod je zaměřen na vymezení základních pojmů z teorie data miningu a popsány jeho základní techniky. V druhé části jsou za použití rozhodovacích stromů, regresní a shlukové analýzy v prostředí Clementine 10.1. analyzovány výsledky.
Analysis of hospitalization´s cases in health care
Keywords: Clustering methods; regression; decision trees; Data Mining; shlukové analýzy; rozhodovací stromy; regresní analýzy