Proces resocializace u osob s duševní poruchou - Jehličková, Monika (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá procesem resocializace u osob s duševní poruchou. Zaměřuje se na analýzu faktorů, které proces resocializace ovlivňují a nabízí podrobný popis sociálních intervencí, které jsou klientům v rámci sociálních služeb poskytovány. Práce shromažďuje základní poznatky o výskytu, klasifikaci a vzniku duševních poruch. Zabývá se jejich vlivem na sociální fungování jedince ve společnosti a jinými sekundárními dopady nemoci. Výzkumná část se věnuje možnostem resocializace v Pardubickém kraji a identifikuje aspekty, které mají vliv na úspěšné začlenění člověka do prostředí, které si vybral k životu a ve kterém se cítí spokojeně.
Process of Resocialization for People with Mental Disorders
Keywords: resocializace; duševní poruchy; sociální práce; psychiatrická péče; resocialization; mental disorder; casework; psychiatric care