Vliv povrchové energie na přenos tiskových barev ve flexotisku - Sedláčková, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována zkoumání toho, jak povrchová energie různých typů materiálů (polyethylenová koextrudovaná, polyesterová, polypropylenová, polypropylenová biaxiálně orientovaná fólie), ovlivňuje přenos disperzních a rozpouštědlových tiskových barev různými typy pryžových návleků (butadienstyrenové, ethylen-propylenové, směs butadien-styrenové a ethylen-propylenové, silikonové, směs silikonové a ethylen-propylenové pryže) ve flexotisku.
The influence of surface free energy on printing inks transfer in flexography
Keywords: flexotisk; povrchová energie; polymerní fólie; tiskové barvy; pryžové tiskové formy; flexography; surface tension; polymer foils; printing inks; rubber printing plates