Rozvoj klastrů v České republice a v zahraničí - Neuwirth, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce na téma Rozvoj klastrů v České republice a v zahraničí se zabývá problematikou podpory klastrů a rozvoji klastrů v ČR a v zahraničí. V rámci podpory klastrů je popsáno 18 programů pro podporu klastrů z 10 různých zemích. Následně jsou programy porovnány mezi s sebou v různých parametrech a jsou zjištěny společné trendy či odlišnosti. Dále jsou popsány klastry podle jednotlivých zemí v několika základních kritériích a porovnány mezi s sebou a klastry v České republice. V další části jsou popsány významné české klastry.
Development of clusters in the Czech republic and abroad
Keywords: klastr; podpora klastrů; klastrový program; konkurenceschopnost; cluster; support for clusters; clusters program; competiveness