Izolace a stanovení silic ve vzorcích rostlinného původu - Uhlířová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá vlivem silic na lidské zdraví. Dále jsou zde popsány různé extrakční techniky používané k izolaci silic z rostlinných materiálů.
Isolation and determination of essential oils in samples of plant origin
Keywords: silice; extrakční techniky; plynová chromatografie; essentials oils; extraction methods; gas chromatogrphy