Financování soudů v České republice - Rohlíková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována problematice financování soudů v České republice. Charakterizuje čtyřstupňovou soudní soustavu a jednotlivé obecné soudy. Zaměřuje se na problémy při financování soudů, kterými jsou především nedostatečné finanční prostředky, vysoké mandatorní výdaje, nerovnoměrné uvolňování limitů finančních prostředků, vysoký objem neuhrazených pohledávek, nízké průměrné platy administrativních pracovníků. Dalším problémem jsou legislativní podmínky pro výplatu odměn advokátů (v civilním i trestním řízení).
Financing of the Courts in the Czech Republic
Keywords: soudy; rozpočet; příjmy; výdaje; Pohledávky; limity; odměny advokátů; courts; budget; revenue; expenditures; outstandings; limits; lawyer´s fee