Vesnické kostely a jejich budoucnost - Pekárek, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na budoucnost českých vesnických kostelů, které jsou za celá desetiletí ve velmi špatném technickém stavu. Jejím hlavním cílem je nalézt určité typy řešení, díky kterým by se mohly tyto chátrající kostely opět stát důstojnými kulturními a duchovními centry českých vesnic.
The country churches and their future
Keywords: churches; villages; municipalities; chapels; church; restitution; history; civic associations; Reconstruction; kostely; vesnice; obce; kaple; církev; restituce; historie; občanská sdružení; rekostrukce