Provozování taxislužby a alternativních sdílených služeb přepravy osob - Mareš, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá aktuálními možnostmi v přepravě osob na území České republiky. Práce se věnuje podmínkám provozování taxislužby a alternativních sdílených služeb v roce 2021 a vzájemně je porovnává. Práce se opírá o zákon č.111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů. V první části práce jsou uvedeny podmínky provozování taxislužby v České republice v roce 2021. Dále práce zjišťuje, zda novelou zákona o silniční dopravě, došlo ke srovnání podmínek mezi standardní a alternativní taxislužbou. V druhé části jsou představeni jednotliví poskytovatelé carsharingu. Přibližuje jejich výhody i nevýhody a porovnává poskytovatele carsharingu. Práce nabízí jiný pohled na provozování automobilu.
Operation of taxi services and alternative shared services for passenger transportation
Keywords: taxislužba; alternativní taxislužba; mobilní aplikace; regulace; doprava; taxi services; alternative taxi services; mobile application; regulation; transport