Genderová problematika na trhu práce - Justová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Záměrem práce je zkoumat postavení žen a mužů na trhu práce v České republice. V práci budou definovány základní pojmy spojené s genderovou problematikou a diskriminací, dále bude popsán vývoj postavení žen a mužů a jejich rovnost příležitostí na trhu práce. Cílem je pomocí analyzování trhu práce objasnění genderové problematiky.
Gender problems at labour market
Keywords: gender; diskriminace; trh práce; rovnost; gender; discrimination; labour market; equality