Vliv mineralizátorů na barevné vlastnosti kasiteritových pigmentů dopovaných ionty manganu - Karolová, Lucie; Dohnalová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2017)
Tento výzkum se zabývá kasiteritovými pigmenty, u kterých bylo k jejich syntéze využito mineralizátorů(Na2B4O7.10 H2O, MgCl2-MgO (1:1), Li2CO3) v množství 5 hm. %. Byl zkoumán vliv použitého mineralizátoru a teploty syntézy na barevné vlastnosti připravených pigmentů.
The Effect of Mineralizers on Colour Properties of Cassiterite Pigments Doped by Manganese Ions
Keywords: Kasiterit; keramické pigmenty; mineralizátory; XRD analýza; Cassiterite; Ceramics pigments; Mineralizers; XRD analysis