Veletrh v České republice - Hůlková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem bakalářské práce je nejstarší informační médium, kterým je veletrh. První část je teoretická a je zaměřena na definici veletrhů, historii, typy a jejich cíle. Dále je zde nastíněn současný obraz veletržního průmyslu v České republice. V další kapitole je charakterizován postup přípravy účasti na veletrhu z pohledu vystavovatele, jaké jsou kladeny na něho podmínky a co vše musí zařídit, aby se mohl takového veletrhu účastnit. Praktická část bakalářské práce se zabývá firmou VITPEA. Postupně jsou zde popsány kroky při vstupu na výstaviště. Také zde jsou uvedeny náklady na prezentaci firmy na veletrhu, jestliže zvolí vlastní stavbu stánku nebo využije externí firmu.
Fair in Czech Republic
Keywords: veletrh; veletržní stánek; historie veletrhů; auditované a neauditované veletrhy; výstaviště; příprava expozice; rozpočet; fair; exhibition stand; history of fairs; audite and unaudited fairs; exhibition; exhibition preparation; budget