The Character of man in the work of Ernest Hemingway - Kadlecová, Eva (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci popisuje charakter mužského hrdiny ve dvou novelách, "Slunce také vychází" a "Stařec a moře". Zaměřuje se na vytrvalost a odvahu s jakou se hrdina staví svému životnímu údělu, který nevzdává a nečinně nepřijímá.
Charakter mužského hrdiny v díle Ernesta Hemingway
Keywords: americká literatura; literární studie; Hemingway, Ernest; charakter