Elektronické výkaznictví Českého statistického úřadu - Tylová, Helena (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se věnuje problematice elektronického výkaznictví Českého statistického úřadu. Nejprve se práce zabývá základními pojmy, související legislativou, popisem současného stavu elektronického výkaznictví a dále je proveden podrobný popis statistiky rodinných účtů. Součástí práce je postup tvorby elektronické aplikace a jednotlivé metody, které jsou použity při tvorbě této aplikace. Dále je zpracováno podrobné vysvětlení a popis postupů v jednotlivých etapách vývoje softwarového produktu, jako je byznys modelování, specifikace požadavků na software, analýza, návrh, implementace a testování. Cílem diplomové práce je vytvořit elektronické aplikace statistiky rodinných účtů a jejich dokumentaci.
Electronic audit of the Czech Statistical Office
Keywords: Czech Statistical Office; household budgets; electronic audit; electronic aplications; legislation; software products; Český statistický úřad; rodinné účty; elektronické výkaznictví; elektronické aplikace; legislativa; softwarové produkty