Návrh dvounápravové motorové lokomotivy - Žídek, Radomír (Univerzita Pardubice, 2006)
V práci je proveden teoretický rozbor možností konstrukce dvounápravové motorové lokomotivy. Jsou zde popsány varianty řešení vozidla s důrazem na stavebnicové řešení jednotlivých konstrukčních částí lokomotivy. Dále je návrh vozidla doplněn základními výpočty jednotlivých konstrukčních dílů a srovnáním ekonomické náročnosti jednotlivých variant vozidla
Design of a 2-axle diesel locomotive
Keywords: motorové lokomotivy; konstrukce; návrhy; Výkon; hydrodynamické parametry; konstrukční prvky