Komprese radiální tepny po dekanylaci - literární přehled - Cvejnová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na arteriální přístupy, komprese dané tepny. V teoretické části jsem popisovala kardiovaskulární systém, krevní oběh a samotné srdce. Dále jsem se zabývala popisem selektivní koronarografii, její indikace, kontraindikace a komplikace způsobené tímto výkonem. V literárním přehledu jsem nejvíce používala internetové databáze studií Medvik a PubMed. Rešeršní otázka byla sestavena dle daných kritérií a vyhodnocována. Kvůli nedostatku studií zabývající se potřebnou problematikou jsem byla nucena rešeršní otázku rozšířit o tzv. background rešeršní otázku, která byla zaměřena na čas komprese po invazivních výkonech. Porovnávala jsem čas klasické komprese s kratším časem.
Compression of the radial artery after undecanilation literature review
Keywords: kardiologie; srdce; cévy; intervence; arteria radialis; koronarografie; komprese; lokální komplikace; komplikace; cardiology; heart; veins; intervence; arteria radialis; coronarography; compression; local complications