Využití tiskových technik v multimediální době - Křenková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce si klade za cíl porovnat využití tiskových technik a změny tiskových nákladů v různých průmyslových odvětvích v posledních letech. První část práce představuje jednotlivé tiskové techniky a jejich využití. Následující část pojednává o multimediální době a jejím dopadu na tyto tiskové technologie. Závěrečná část práce se zaměřuje na analýzu využití tiskových technik a tiskové náklady v České republice, srovnání se situací v dalších evropských státech a současnými trendy v tiskovém průmyslu. Výsledkem práce je zjistit, zda multimediální doba ovlivnila využití tiskových technik a jak si Česká republika stojí v porovnání s ostatními státy Evropy.
The use of printing techniques in the multimedia age
Keywords: tiskové techniky; tiskové náklady; trendy v tisku; multimédia; masová média; printing techniques; print runs; print trends; multimedia; mass media