Vyhodnocení sluchových ztrát v závislosti na věku ve vzorku vyšetřených na ORL ambulanci v nemocnici krajského typu - Rabová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce nesoucí název "Vyhodnocení sluchových ztrát v závislosti na věku ve vzorku vyšetřených na ORL ambulanci v nemocnici krajského typu" je teoretickovýzkumná. Teoretická část obsahuje informace týkající se především sluchových poruch, jejich diagnostiky a léčby. Popisuje přístup a ošetřovatelskou péči osobám, které trpí sluchovými vadami. Ve výzkumné části jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření a audiologického vyšetření. Hlavním cílem je zjistit velikost sluchových ztrát u respondentů, kteří výzkum podstoupili.
Evaluation of hearing loss, depending on the age of the sample examined at the ENT department of the regional hospital type
Keywords: sluch; poruchy sluchu; věk; hearing; hearing loss; age