Komplexní vyhodnocení hrozeb pro malou obec - Beneš, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce bude sloužit studentům pro pochopení problematiky analýzy rizik a hrozeb pro malou obec. Oblast analýzy rizik je velice dynamickou oblastí, ve které dochází díky změnám ve společnosti a technologickém pokroku k neustálému vzniku hrozeb nových. Na tyto hrozby musí být připravena především státní správa a samospráva, aby mohly řádně chránit své obyvatele. Práce bude obsahovat dotazníkové šetření, ve kterém se obyvatelé obce vyjádří k aktuálnosti jednotlivých hrozeb. Tyto hrozby budou následně analyzovány. V závěru práce budou i možné náměty a návrhy pro další směřování obce.
Comprehensive assessment of threats for a small village
Keywords: rizika; hrozby; analýza rizik; obyvatelstvo; risks; threats; risk analysis; population