Rozhodnutí v celním řízení jako speciální forma správního rozhodnutí - Pražák, Jiří (Univerzita Pardubice, 1998)
V prvních dvou kapitolách obecné části se autor zabývá vysvětlením základních právních pojmů, které dále provázejí celou práci a stručným nástinem historického vývoje správního řízení. Zvláštní část se zabývá problematikou vydávání rozhodnutí v celním řízení. V této části autor využil svých zkušeností ze své praxe v oblasti státní správy. V závěru je uvedeno jedno řešení dlouhodobějšího charakteru.
Keywords: celní řízení; správní řízení; celní správa; rizika