Zpracování účetní uzávěrky ve vybraném podniku - Tauchmanová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce s názvem: Zpracování účetní uzávěrky ve vybraném podniku pojednává o zpracování uzávěrkového procesu, na který navazuje zpracování účetní uzávěrky v konkrétním podniku. Teoretická část je rozdělena do 3 hlavních kapitol, ve kterých jsou popsány základní pojmy v rámci účetnictví a jeho platných pravidel; podrobný popis zpracování uzávěrkového procesu, a na závěr zpracování účetní uzávěrky. Čtvrtá kapitola se zabývá teoretickou části z praktického hlediska. Informace obsažené v teoretické části jsou prakticky předvedeny na konkrétní společnosti.
Processing of financial statements of the chosen company
Keywords: účetní jednotky; účetní uzávěrky; účetní závěrky; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; společnosti; accounting units; closing the books; financial statement; balance sheet; profit and loss account; companies