Rozdíl v přístupu péče o archiválie v podmínkách Univerzit Hradec Králové a Pardubice a jejich předchůdců - Danielová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá péčí o dokumenty a archiválie vysokých škol. Je zaměřena na příklady Univerzit Hradec Králové a Pardubice, věnuje se vývoji těchto univerzit a ústí v rozdíly v jejich přístupu v oblasti spisové a archivní služby. Snaží se vyčíst možnosti, jak se může péče o archiválie vysokých škol vyvíjet. Zvláštní část se týká otázky ukládání a zveřejňování vysokoškolských kvalifikačních prací.
Differences in attitude towards care of archival records in conditions of the Universities of Hradec Králové and Pardubice and their predecessors
Keywords: Spisová a archivní služba; spisové a skartační řády; archiválie; spisovna; specializovaný archiv; vysokoškolské kvalifikační práce; Record and Archive Service; Nomenclature and Papers Destruction; Archival Document; Registry Office; Specialised Archive; Academic Qualification Works