Posilování vztahů se zákazníky a formy jejich posilování na BtoB trzích - Jehličková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti řízení vztahů podniku se zákazníky a na hledání a nalezení nejvhodnějších variant pro co nejlukrativnější vztah. V teoretické části práce je vymezena podstata řízení vztahu se zákazníky a poté analyzovány fáze, ve kterých se zákazník během vztahu nalézá. Dále se práce zabývá metodami stálého rozvoje a zlepšování vztahů se zákazníky. Praktická část diplomové práce je věnována přípravě, realizaci a vyhodnocení primárního výzkumu. V první části výzkumu jsou zjišťovány nástroje a opatření pro posilování vztahů se zákazníky a jejich úroveň ve společnosti Synthesia a.s. a druhá část je zaměřena na úlohu pracovníků společnosti Synthesia a. s. při posilování vztahů se zákazníky a na jejich spolupráci v tomto procesu.
Customer relationship management and forms of strengthening the BtoB markets
Keywords: zákazníci; řízení vztahů se zákazníky; hodnota pro zákazníky; posilování vztahů se zákazníky; kvalitativní výzkum; kvantitativní výzkum; customers; customer relationship management; customer value; strengthening customer relationships; qualitative research; quantitative research