Kontrolní procesy v oblasti celní správy - Kračman, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
V bakalářské práci je popsán vnitřní kontrolní systém fungující v rámci Celní správy ČR. První část práce seznamuje s vývojem a historií celnictví na území našeho státu, s organizační strukturou Celní správy ČR a jejími úkoly. Další část práce přibližuje vnitřní kontrolu a interní audit prováděný ve veřejné správě. Závěrečná kapitola seznamuje s vnitřní kontrolní činností Celní správy ČR za rok 2006.
Control procedures in the framework of the customs administration
Keywords: customs; customs Administration; internal controls; Internal Audit; celnictví; celní správa; vnitřní kontroly; interní audit